Lucka 4

Lucka 3


Pepparkakspannacotta (4 personer)
Pannacotta;
5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
1 tsk pepparkakskrydda
3 st gelatinblad
Gör såhär;
Börja med pannacottan. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda socker och vaniljsocker i en kastrull. Häll på grädden och rör om. Låt blandningen koka upp under omrörning och koka 1-2 minuter, rör om då och då så att inget bränns. Dra av kastrullen från plattan, pannacottan får inte koka när du lägger i gelatinbladen. Smaka gärna av. Krama ur allt vatten ur gelatinbladen och lägg den i den varma pannacottan. Rör om ordentligt och fördela gräddblandningen i 4 st skålar. Ställ i kylen i minst 4 timmar eller till serveringstillfället.
Glögg-gelé (4 personer)
1 dl valfri glögg
1 gelatinblad
Gör såhär;
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Koka försiktigt upp glöggen och dra kastrullen från sidan. Rör ner bladen så att de smälter, låt svalna ett par minuter och fördela detta över pannacottan. Låt gärna pannacottan stå ca 2 timmar i kylen innan du häller på blandningen.
Bild och recept härifrån
Lucka 2

