Lucka 4

   - 2014-12-30 † 14:33:21 -

Tänkte nu presentera vinnarna av mina 2 tävlingar, eftersom det bara var 1 deltagare i ena tävlingen så är hon vinnaren, Sandra, som tyckte att det bäst med julen är nog gemenskapen, att vara med sina nära och kära :) ...sen är det inte så dumt med julklappar heller!
 
I tävlingen om skalet var det 2 st deltagare och vinnaren är Jessica! Grattis till er båda!Lucka 3

   - 2014-12-14 † 22:09:17 -

Pepparkakspannacotta (4 personer)

 

Pannacotta;

 

5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
1 tsk pepparkakskrydda
3 st gelatinblad

 

Gör såhär;

 

Börja med pannacottan. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda socker och vaniljsocker i en kastrull. Häll på grädden och rör om. Låt blandningen koka upp under omrörning och koka 1-2 minuter, rör om då och då så att inget bränns. Dra av kastrullen från plattan, pannacottan får inte koka när du lägger i gelatinbladen. Smaka gärna av. Krama ur allt vatten ur gelatinbladen och lägg den i den varma pannacottan. Rör om ordentligt och fördela gräddblandningen i 4 st skålar. Ställ i kylen i minst 4 timmar eller till serveringstillfället.

 

Glögg-gelé (4 personer)

 

1 dl valfri glögg
1 gelatinblad

 

Gör såhär;

 

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Koka försiktigt upp glöggen och dra kastrullen från sidan. Rör ner bladen så att de smälter, låt svalna ett par minuter och fördela detta över pannacottan. Låt gärna pannacottan stå ca 2 timmar i kylen innan du häller på blandningen.

 

Bild och recept härifrån
Lucka 2

   - 2014-12-07 † 19:58:00 -

För att delta ska du
1. Gå in på iDiwa.se och välja ut ett designskal som du vill vinna.
2. Kommentera att du är med samt ska länken till skalet finnas med lika så din mail.
 
Lycka till!